Ficha del libro »
Els Vila. Una nissaga d'artistes del seu temps
Jackson, Gabriel
Biografía | ISBN 84-95623-33-1 | 136 pág | 25 x 17 cmcm | Rústica | 21.00€
Fecha de publicación: 01/11/2004
Sinopsis
Estudi biogràfic i artístic de les quatre generacions d’una família d’artistes, els Vila, que, amb l’origen a Sabadell, han estat protagonistes de la cultura durant els últims 125 anys d’història d’aquest país. El llibre configura un precís retrat històric i social que s’inicia amb el creador de la nissaga, Joan Vila Cinca, pintor i fundador de l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell, qui, segons Gabriel Jackson, “va combinar el sentit de l’art i la responsabilitat social ensenyant dibuix als obrers”. El fill de Vila Cinca, Antoni Vila Arrufat, esplèndid pintor i retratista format en el noucentisme, va desenvolupar una personalitat artística pròpia i una fecunda carrera pictòrica. El seu fill, Joan Vila-Grau, excel·leix com a vitraller —amb obra a la Sagrada Família—, escultor, ceramista, pintor i fotògraf, i representa la plenitud artística de la nissaga dels Vila, que ara rep l’impuls d’una nova generació de creadors, els germans Antoni, Eusebi i Jordi Vila Delclòs, que conreen la pintura a l’oli, el disseny gràfic, el vitrall i la il·lustració.
• Coberta del llibre ampliada
• (Aquest llibre també està disponible en edició espanyola.)
Otros libros relacionados
Noticias relacionadas
- "Els Vila. Una nissaga d'artistes del seu temps" de Gabriel Jackson presentat a Casa del Llibre de Barcelona.
El 25 de novembre de 2004 va presentar-se a Casa del Llibre, Passeig de Gràcia, 62, Barcelona, Els Vila. Una nissaga d’artistes del seu temps, l’últim llibre de Gabriel Jackson...
Nota biográfica
Jackson, Gabriel

Gabriel Jackson (Mount Vernon, Nova York, 1921 - Ashland, Oregon, 2019), celebrado historiador e hispanista estadounidense, se graduó en Historia y Literatura en 1942 por el Harvard College. Durante la II Guerra Mundial ejerció de intérprete fotográfico y cartográfico. Se posgraduó en Stanford con una tesis sobre las reformas educativas de la República española, y en 1952 se doctoró en Toulouse con una tesis sobre Joaquín Costa. Miembro del Social Science Research Council y del American Council of Learned Societies, impartió Humanidades en la Putney School de Vermont, el Wellesley College y la Universidad de California en San Diego. Laureado con el Premio Herbert Baxter Adams de la American Historical Association, Gabriel Jackson residió más de treinta años en Barcelona y escribió para El País y otros medios escritos españoles. Las ediciones más recientes de sus libros son A pesar de los pesares (El Aleph, 1992), Introducción a la España Medieval (Alianza Editorial, 1996), La República española y la Guerra Civil (Crítica, 1999), Memoria de un historiador (Temas de hoy, 2001), Ciudadano Jackson: visiones del mundo contemporáneo (Martínez Roca, 2001), Mozart: vida y ficción (Univ. Salamanca, 2004), Civilización y barbarie en la Europa del siglo XX (Planeta, 2004) y la biografía de Juan Negrín (2010).
• Foto de Gabriel Jackson ampliada